Costa del Sol

Lär känna Andalusiens pärlor

Costa del Sol – Solkusten

Costa del Sol, Spanska solkusten, är namnet på den 200 km långa del av Andalusiens kustremsa som sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. Här finns kända badorter som Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola och Marbella. Tack vare det stora antalet golfbanor benämns kuststräckan ofta även Costa del Golf.

Med 300 soldagar om året och en varm medeltemperatur lockar Costa del Sol besökare under hela året. Dagstemperaturen på vintern sjunker vanligtvis inte under 15 grader och under sommaren kan temperaturen nå över 30 grader.

Costa del Sol kantas av fina stränder men regionen erbjuder betydligt mer än badorter. Málaga har ett rikt utbud av kultur och nöjen och en välutvecklad stadsturism med miljövänlig teknik och kommunikationer. Romantiska Marbella lockar med en kosmopolitisk atmosfär och ett pulserande nattliv, och i kustnära bergsbyar som Acebuchal, Frigiliana och Ronda kan man njuta av drömlika landskap och miljöer. I området runt Málaga finns spektakulär natur med bland annat spännande bergsformationer och många vackra parker och naturreservat. Med 300 soldagar och en varm medeltemperatur har du möjlighet till en aktiv livsstil under hela året.

Costa del Sols internationella flygplats i Málaga nås enkelt och bekvämt med direktflyg från flera svenska städer. Det är drygt 300 mil från Malmö till Málaga och att köra bil tar 3–4 dagar. Med tåg från Malmö till Málaga tar det ca 40 timmar.

Våra hyresobjekt på Costa del Sol finns på orterna Torremolinos, Reserva del Higuerón och Málaga.

Reserva del Higuerón

Exklusivt för finsmakaren

Exklusiva Reserva del Higuerón

Reserva del Higuerón, Fikondalen, ligger på en av Costa del Sols mest exklusiva platser, mitt mellan Marbella och Malaga och med Torremolinos och Fuengirola som närmaste större orter. Området har utvecklats under 20 års tid och är idag ett eftertraktat bostadsområde med spektakulär utsikt över Medelhavet. Den fina stranden vid Carvajal ligger inom promenadavstånd och sträcker sig hela vägen till svenskpopulära Fuengirola, där bland annat Svenska skolan och Svenska kyrkan finns.

Reserva del Higuerón ligger endast ca 10 minuter från Málagas internationella flygplats och 20 minuter från Marbella. Vid Carvajal finns en tågstation som tar dig direkt till flygplatsen eller Málaga centrum (ca 40 min).

Våra hyresobjekt är belägna i det välplanerade bostadsområdet The Hills Collection i Reserva del Higuerón. Här finns prisade anläggningar som Reserva del Higuerón Sport Club och Nagomi Spa, högklassiga restauranger, shoppingcenter och butiker samt tennis- och golfbanor – allt du behöver för en skön och aktiv semester eller permanent boende i hjärtat av Solkusten.

Torremolinos

En klassiker på solkusten

Populära Torremolinos

Den klassiska badorten Torremolinos är en av Spaniens äldsta turistorter. I Torremolinos bor ca 68 00 invånare av många olika nationaliteter, de flesta är européer.

I staden som ligger mellan Málaga och Fuengirola kretsar livet kring de många välskötta och långsträckta sandstränderna som erbjuder ett stort utbud av vattensporter och aktiviteter för alla åldrar. Gågatan Calle San Miguel är stadens pulsåder och centrum för shopping och nöjen. I den gamla fiskebyn La Carihuela kan du njuta av spansk matkultur med fokus på fisk- och skaldjursrätter. Den bilfria strandpromenaden, Paseo Maritimo, är kantad av strandbarer och restauranger och ett populärt stråk för såväl motionärer som flanörer.

I Torremolinos är kommunikationerna goda med flera tågstationer med pendeltåg till Málaga och den internationella flygplatsen (8 km). Provinshuvudstaden Málaga ligger endast en halvtimme med bil från Torremolinos.

Våra hyresobjekt i Torremolinos är belägna vid den populära stranden Bajondillo i centrala delen av staden, med omedelbar närhet till shopping och nöjen, och i den mysiga stadsdelen La Carihuela, känd för sin härliga sandstrand.

Málaga

Spaniens hetaste stad

Kulturella Málaga

Málaga är just nu Spaniens hetaste stad. Här finns en uppsjö av bra restauranger, museer, stränder och golfbanor. Läget i hjärtat av Andalusien gör att du även har nära till de vita byarna i bergen.

I centralorten bor cirka 600 000 invånare och staden besöks frekvent av turister från många olika länder. I Málaga finns två konstmuseum och ett stort kulturhus – La Térmica. Pablo Picasso föddes i Málaga och stadens Picassomuseum Museo Picasso Málaga är en av Spaniens främsta turistattraktioner. Förutom många museer och spännande morisk arkitektur erbjuder Málaga bra shopping för modeintresserade. Det är enkelt att ta sig fram i staden till fots och utbudet av caféer, restauranger och barer imponerar. Ett besök på stadens matmarknad är ett måste för dig som är matintresserad. Eftersom staden ligger vid havet och med närhet till sjöar, floder och berg finns det gott om aktiviteter att välja bland, exempelvis vandring, vattensporter, mountainbike, klättring, golf och dykning. I Málaga finns många härliga badstränder – den långa och breda stranden Malagueta ligger i princip mitt i staden.

En bekväm tåglinje länkar Málaga med städerna längs Costa del Sol. Det går även gott om bussar mellan kuststäderna. Bästa alternativet för att verkligen uppleva alla attraktioner i Málagaregionen är kanske ändå med hyrbil.

Våra hyresobjekt är belägna i den pittoreska äldre delen av Málaga, Centro Historico – The Old Town som ligger centralt i staden.

Málaga, Spanien

Reserva del Higueron, Avenida Retamar, Benalmádena, Spanien

Torremolinos, Spanien

Hus i solen logotyp